Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


МВФ запустив фонд для підтримки реформ в Україні.
Міжнародний валютний фонд оголосив про запуск фонду розбудови спроможностей для України, на який інвестори вже виділили 14 млн доларів США з цільових 65 млн доларів США. Фонд охопить потреби реалізації плану з розвитку потенціалу України та успішного здійснення реформ.
http://surl.li/mfqvu

Кабінет Міністрів України включив до Реєстру індустріальний парк Hempy UA.
Парк розташований на Рівненщині на площі 42,9 га. Резиденти парку – компанії, що спеціалізуються на виробництві продукції з промислових конопель, дослідженнях і розробленні нових продуктів, а також на наданні спеціальних послуг.
http://surl.li/mjanp

Український стартап COMEBACK MOBILITY залучив 500 000 доларів США інвестицій від Zas Syndicate.
Український стартап ComeBack Mobility, який розробляє реабілітаційні насадки на милиці, залучив 500 000 доларів США від синдикату ZAS Syndicate (є частиною інвестиційної компанії ZAS Ventures). 
http://surl.li/mjanf

Бізнес другий квартал поспіль зберігає позитивні очікування щодо зростання ділової активності наступного року.
Індекс ділових очікувань підприємств не змінився і становить 104,5%.
http://surl.li/mjamx

Європейський парламент підтримав створення Фонду допомоги Україні на 50 млрд євро.
Йдеться про новий інструмент Ukraine Facility, на який виділять 50 млрд євро протягом 2024-2027 років у вигляді грантів та позик на підтримку відновлення, відбудови та модернізації України.
http://surl.li/mglbm

Міжнародні фінансові організації планують використовувати цифрову екосистему DREAM для забезпечення прозорості та підзвітності відбудови.
Очікується, що всі донорські організації в узгоджений спосіб надаватимуть широкий спектр інформації до DREAM. Це дозволить здійснювати спільний нагляд за проєктами відновлення.
http://surl.li/mhtkw



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.