UkraineInvest на міжнародному форумі “Recovery Construction Forum” в Польщі


UkraineInvest на міжнародному форумі “Recovery Construction Forum” в Польщі


16 лютого в Польщі відбувся міжнародний форум «Recovery Construction Forum» в межах міжнародної виставки «ReBuild Ukraine», присвячений відбудові України. У заході брав участь Євгеній Шакотько, заступник виконавчого директора UkraineInvest.
 
Метою форуму стало створення платформи для подальшої комунікації між будівельними галузями країн-партнерів для прискорення відновлення українських постраждалих громад.  

Захід об’єднав 400 офлайн учасників, серед яких представники будівельної галузі з Великобританії, Польщі, Німеччини, Франції, Італії та інших країн.

У ході дискусійної панелі на тему «Напрями відбудови: житло, інфраструктура, промисловість» Євгеній Шакотько озвучив актуальні дані щодо прямої шкоди, завданої інфраструктурі України внаслідок повномасштабного вторгнення Росії. Станом на грудень 2022 р. згідно з підрахунками Київської школи економіки відповідні збитки становили близько 138 млрд доларів США.  З них, понад 54 млрд доларів США (39%) – збитки, завдані житловій інфраструктурі України.
 
«Саме відновлення житлової інфраструктури та індустріальних комплексів стануть ключовими факторами зростання українського будівельного ринку, створивши попит на будівельні матеріали. У свою чергу, це формуватиме нові інвестиційні можливості в секторі виробництва будівельних матеріалів» — наголосив Євгеній Шакотько.
 
Структура українського експорту за минулі роки, свідчить про суттєву базу для започаткування нових виробництв будівельних матеріалів в частині переробки сировини, яка видобувається в Україні (алюміній, каолін, залізна руда тощо), а також масштабування існуючих виробництв готової продукції (цемент, керамічні плитки, пластмасові вироби та ін.).

Окрім цього, Євгеній Шакотько підкреслив, що двома основними механізмами стимулювання інвестицій, що можуть бути використані виробниками будматеріалів при започаткуванні інвестиційних проектів в Україні, є державна підтримка індустріальних парків, а також підтримка інвестиційних проєктів із значними інвестиціями, що пропонують низку податкових, митних, земельних та ін. інвестиційних стимулів.

«Для того, щоби долучитися до відбудови України, не потрібно чекати на завершення війни. Необхідно планувати свої інвестиції завчасно та розглядати актуальні інвестиційні можливості. Команда урядового офісу UkraineInvest забезпечить необхідну інформаційну, консультаційну та організаційну підтримку проєктів на всіх етапах їхньої реалізації» — підсумував свій виступ заступник виконавчого директора.



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .