«Енергоатом» створить мережу швидкісних автомобільних електричних зарядних станцій


«Енергоатом» створить мережу швидкісних автомобільних електричних зарядних станцій

Протягом 2 років ДП «НАЕК «Енергоатом» планує створити мережу зі 120 автомобільних електричних зарядних станцій: 40  — великої потужності (160+кВТ) та 80  — середньої потужності (60+ кВт) в обласних центрах та уздовж основних автомагістралей України. Для ДП «НАЕК «Енергоатом» це означає вихід на роздрібний ринок продажу електроенергії, що суттєво збільшить капіталізацію компанії.

В цілому, ДП НАЕК «Енергоатом» має значні резервні потужності для безпечного виробництва дешевої та чистої електроенергії. Початок війни рф проти України та спричинена нею криза на ринку пального зумовила стрімке зростання попиту на національному ринку електромобілів. В Україні на сьогодні разом з «гібридами» кількість електрифікованих авто складає понад 100 тисяч. Як наслідок, зростаючий попит на електромобілі збільшує потребу в розвитку зарядної інфраструктури.


Очікується, що створення національної інфраструктури зарядних станцій стане поштовхом для розвитку нових послуг з використанням електромобілів, зокрема, у сфері доставки та логістики. Разом з тим поширення електротранспорту і розбудова інфраструктури сприятимуть зменшенню залежності України від викопного палива, зниженню шкідливих викидів та покращенню екологічної ситуації всередині країни.