Французькі компанії готові вкладати свої інвестиції в українську економіку та виявляють інтерес до співпраці з українськими підприємствами


Французькі компанії готові вкладати свої інвестиції в українську економіку та виявляють інтерес до співпраці з українськими підприємствами, включаючи можливість розгортання власного виробництва.

Про це йшлося під час зустрічі керівництва UkraineInvest з торговим радником Посольства Франції в Україні, директором Бізнес Франс Україна Роменом Дестйо.

Сторони обговорили

– залучення інноваційних фінансових інструментів для відновлення; 
– створення сприятливого бізнес-клімату; 
– страхування інвестиційних ризиків для французького бізнесу, який готовий працювати в Україні.

Йшлося про готовність Bpifrance Assurance Export страхувати французькі бізнеси, які будуть інвестувати в Україні. Таке страхування загалом буде покривати до 95% втрат активів інвестора або дебіторської заборгованості. Головна його умова  –  активна участь у реконструкції України ще до завершення повномасштабної війни.

Франція  входить до топ-10 країн, котрі зараз інвестують у вітчизняну економіку. У французьких підприємств, попри повномасштабне вторгнення росії в Україну, міцні позиції на українському ринку, держава нарощує підтримку України.




Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.