Сьогодні у Рівному ми провели шостий у серії форум FIT for Ukraine: Меблевий кластер


Рівненщина позиціює себе меблевою столицею України. Завдяки розвитку галузі експорт в області у 2022 році зріс на 5,7%. Регіон експортує готову продукцію, що дає можливість збільшити додану вартість. 


Сьогодні у Рівному ми провели шостий у серії форум  FIT for Ukraine: Меблевий кластер. Захід об’єднав слухачів офлайн та онлайн.


“ 40% територій регіону покрито лісами, ми – другі за кількістю заготовленої деревини. На додачу до місцевих підприємств, що займаються деревообробкою і виготовленням меблів, до нас релокувалося ще 7 таких компаній. У структурі експорту з регіону питома вага деревообробної та меблевої промисловості становить 33%. Рівненська ОДА продовжує підтримувати та розвивати меблевий кластер, ми маємо для цього усі умови”, — сказав  голова Рівненської ОДА Віталій Коваль, вітаючи учасників форуму. 
Він також наголосив, що у рамках стратегії популяризації робітничих професій у регіоні діє вже 31 навчально-практичний центр, де за короткостроковими програмами кожен охочий може отримати нову професію та долучитися до роботи на підприємствах меблевого кластера. “Переконаний, що ключ до успіху  — у кооперації бізнесу, влади та освітніх закладів”, — підкреслив Віталій Коваль.


Відомі міжнародні компанії, що працюють в регіоні та активно запроваджують передові технології організації виробництва продукції, презентували на заході власні бізнес-кейси. 

Форум організував UkraineInvest у партнерстві з Рівненською обласною військовою адміністрацією та Рівненським меблевим кластером за підтримки USAID “Конкурентоспроможна економіка України”.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.