Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Уряд України працює над запуском Ukraine Development Fund та іншими інструментами залучення інвестицій в країну.
Перший віцепрем’єр-міністр України — Міністр економіки України Юлія Свириденко під час виступу на панельній дискусії «Керівники бізнесу для України (CEOs for Ukraine)» та під час зустрічі із представниками банківського холдингу J.P. Morgan і генеральних директорів світових компаній, що відбулася в рамках Всесвітнього економічного форуму в Давосі, розповіла про інвестиційний клімат України.
https://shorturl.at/cegsR 

Українська Viseven залучила інвестиції від Horizon Capital.
Фонд Growth Fund IV від Horizon Capital інвестував у компанію Viseven, що спеціалізується на технологічних маркетингових рішеннях і послугах у сферах фармацевтики та медико-біологічних наук.
https://shorturl.at/pV039 

Австралійська European Lithium офіційно стала власником українського «Європейського літію».
European Lithium планує інвестувати 1 млрд доларів США у видобуток літію в Україні. Компанія має намір розпочати видобуток літію в Австрії, а після цього головним пріоритетом компанії може стати українське родовище у Кіровоградській області.
https://shorturl.at/cuDPV 

Британія інвестує 25 млн доларів США, щоб розблокувати український експорт та імпорт.
Велика Британія допомагає захистити довгострокове майбутнє України – британський інститут фінансування розвитку (British International Investment) інвестує 25 млн доларів США, щоб розблокувати український експорт та імпорт, включно з життєво важливими постачаннями харчових продуктів. https://shorturl.at/glorE 

ЄС і Німеччина надають 100 грантів  по 10 тисяч євро українським підприємствам.
У межах ініціативи EU4Business за фінансування Європейського Союзу та уряду Німеччини, мікро-, малі та середні підприємства (ММСП) України з експортною спроможністю та інноваційним потенціалом можуть отримати 100 грантів до 10 000 євро кожен для відновлення, розвитку та стійкості у часи війни.
https://rb.gy/pqlnni 










Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.