Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Україна спільно з німецькою Кредитною установою для відбудови (KfW) реалізує 5 спільних інвестиційних проєктів на 247 млн євро та готує ще три на 73 млн євро.
Про це заявив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль під час зустрічі з Міністром фінансів Німеччини Крістіаном Лінднером, який прибув з візитом до України. Денис Шмигаль подякував німецькому Уряду за збройну, санкційну та фінансову підтримку та наголосив, що Україна отримала від Німеччини понад 1,5 млрд євро макрофінансової допомоги, більшість у вигляді гранту.
https://shorturl.at/imuZ0

Польський логістичний оператор Laude переніс до України активи на 100 млн євро після закриття бізнесу в рф і планує нарощувати інвестиції.
Активи перенесено з рф і країн Центральної Азії. Ще 250 млн євро компанія планує інвестувати в програму економічного обміну між Україною та ЄС.
https://shorturl.at/jmGKS

UkraineInvest та London Chamber of Commerce and Industry домовились співпрацювати над залученням іноземних інвесторів в Україну.
Торгова палата Лондона – один із ключових глобальних фінансових центрів, що сприяє розширенню географії партнерства для українських компаній. Місія LCCI перебуває із офіційним візитом в Україні вдруге з початку 2023 року.
https://shorturl.at/pEJ03

Німецька компанія Pfeifer & Langen придбає шостий цукровий завод в Україні. 
Розпочався розгляд справи про концентрацію у вигляді придбання ТОВ “Радехівський цукор” активів ПАТ “Гнідавський цукровий завод”. Гнідавський цукровий завод – підприємство з виробництва цукру, що розташоване у Луцьку, випускає продукцію під торговою маркою “Солодко”. Завод може переробляти до 6 тис. тонн цукрових буряків на добу.
Німецька компанія Pfeifer & Langen, якій належить ТОВ “Радехівський цукор” (Львівська область), також є власником чотирьох цукрових заводів у Тернопільській області, які раніше належали агрохолдингу Мрія (сьогодні – Континентал Фармерз Груп). 
https://shorturl.at/yACIW

Лише 7,8% іноземних компаній остаточно вийшли з російського ринку — дослідження KSE.
На початку російського вторгнення в Україну KSE Institute запустив аналітичний проєкт, який отримав назву “Самосанкції” (або SelfSanctions), спрямований на збір даних про іноземні компанії, які працюють на російському ринку та обмежують або припиняють свою діяльність. 
На 30.07.2023 кількість компаній, які продовжують діяльність у росії (Статус KSE «залишаються»¹) – 1 366 (-1 за 2 тижні). Кількість компаній, які скоротили поточні операції та призупинили нові інвестиції (статус KSE «вичікують») – 515 (-2 за 2 тижні). Кількість компаній, які згорнули російські операції (статус KSE «виходять») – 1 219 (+25 за 3 тижні). Кількість компаній, які завершили вихід з рф (статус KSE “вийшли”) – 262 (+7 за 2 тижні та +8 за місяць).
https://shorturl.at/luxPR




Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.