Звіт UkraineInvest : 1-ше півріччя 2022


Звіт UkraineInvest : 1-ше півріччя 2022

В умовах війни UkraineInvest продовжує промо-кампанію інвестиційних можливостей України у світі. 

У першому півріччі 2022 року UkraineInvest було ініційовано співпрацю з 300-ма міжнародними компаніями, що прийняли рішення про повне припинення діяльності на території російської федерації, зокрема, щодо умов та можливості релокації виробничих потужностей в Україну.

UkraineInvest розпочала співробітництво з ірландською компанією Kingspan – світовим лідером у сфері рішень енергоефективного будівництва. Компанія у квітні вийшла з російського ринку та вирішила інвестувати 200 мільйонів євро в новий будівельний технологічний хаб в Україні. Він буде побудований протягом наступних п’яти років і створить понад 600 робочих місць. 

До поточного портфелю інвестиційних проектів, які супроводжує UkraineInvest внесено 7 інвестиційних проектів на суму майже 400 млн доларів США, реалізація яких здійснюватиметься після завершення збройної агресії російської федерації проти України.

Установа продовжує надавати підтримку бізнесу в умовах воєнного стану. Протягом січня-червня 2022 року наша команда надала підтримку у вирішенні понад 100 проблемних питань інвесторів, що дозволило розблокувати інвестиції на загальну суму понад 75 млн доларів США. Серед іншого, для забезпечення безперебійної роботи підприємств та національної економіки в умовах воєнного стану ми надали підтримку в ініціації бронювання понад 2 тисяч працівників з понад 60 підприємств. Окрім того, ми розробили HelpDesk онлайн довідник, створений з метою інформування бізнесу щодо важливих питань, повʼязаних з веденням господарської діяльності в умовах воєнного стану в Україні, доступний на нашому сайті.

Ми взяли участь в 11 заходах,  більше 30 інтервʼю із міжнародними і національними ЗМІ та забезпечили охоплення аудиторії у понад 10 млн в медіа та соціальних мережах у більше ніж 70 країнах. 

Ми презентували довідник “UkraineInvest Guide: Rebuilding Ukraine with Private Sector”, доступний для перегляду та завантаження на нашому сайті.   Довідник містить актуальну інформацію, необхідну для прийняття рішення щодо інвестиційних проектів: дані про інвестиційний профіль України, фінансові стимули, бізнес-можливості, а також аналітичні дані з різних галузей економіки країни. 

Команда UkraineInvest забезпечила адвокацію впровадження 16-ти законодавчих ініціатив інвесторів щодо поліпшення інвест-клімату в Україні; підготувала пакет пропозицій змін до законодавства щодо вдосконалення регулювання у сфері державної підтримки інвестиційних проектів із значними інвестиціями. 

Також, не дивлячись на складні умови роботи під час воєнного стану, UkraineInvest зайняла 4 місце серед найкращих агенцій із залучення інвестицій серед 23 країн Центральної та Східної Європи згідно з лондонським рейтингом Emerging Europe.