Україна створює сприятливі умови для іноземного бізнесу: впроваджує реформи, інвестиційний супровід, індустріальні парки, проєкти ДПП та концесії



Про це йшлося під час зустрічі Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Спеціальної представниці США з питань економічного відновлення України Пенні Пріцкер. 

Прем’єр-міністр запросив американські компанії розвивати свій бізнес в Україні. Сторони відзначили чинні успішні кейси, зокрема, в енергетичній співпраці між «Енергоатомом» та Westinghouse. Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач, котрий також був присутній на зустрічі, запевнив американську сторону, що всі чинні та майбутні інвестиційні проєкти отримають повний супровід.

Учасники зосередили увагу на точках зростання українського ВВП:  
– переробці в агросекторі; 
– енергетиці; 
– ВПК;
– будівельній галузі; 
– IT; 
– машинобудуванні.

Також торкнулися питання розмінування та спільних програм підтримки бізнесу в Україні.

«Український експорт — ключова складова зростання економіки. Працюємо над розширенням експортних можливостей та функціонуванням Чорноморського зернового коридору. В цьому контексті важлива ефективна система страхування воєнних ризиків. Координуємо роботу спільно з американськими партнерами», — відзначив Прем’єр-міністр України.

Денис Шмигаль і Пенні Пріцкер також проговорили джерела фінансування відновлення України. Глава Уряду наголосив, що агресор має заплатити за завдані збитки. Сторони порушили питання використання заморожених російських активів. Прем’єр-міністр подякував США за вагому фінансову підтримку. 





Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.