Залучення інвестицій у регіони за підтримки UkraineInvest


Команда UkraineInvest поглиблює комунікацію з регіонами, розвиваючи  співпрацю щодо пошуку інвестиційних проєктів, а також залучення інвесторів для їх реалізації. Ми працюємо не лише із Заходом, але й зі Сходом. 

Об’єднані територіальні громади зараз мають більше можливостей, аби стати повноцінними гравцями з потенціалом покращення інвестиційного клімату у своєму регіоні. Для цього ОТГ потребують практичних механізмів формування інвестиційних пропозицій. 

Саме тому, на продовження ініціативи створення регіонального інвестиційного продукту, експерти UkraineInvest провели вебінар для ОТГ Чернігівської, Сумської та Харківської областей. 

Учасникам вебінару окреслили алгоритм взаємодії регіонів з UkraineInvest. 

Відтак, UkraineInvest може забезпечити:
 
– навчання для ОТГ
– консультування щодо питань ведення бізнесу в Україні (юридичні, податкові, фінансові тощо)
– консультування щодо отримання інвестиційних стимулів та встановлення комунікації з органами державної влади
– встановлення комунікації з фінансовими організаціями для пошуку фінансування
– надання аналітичної інформації на запит

Регіони, у свою чергу, мають надавати інформацію про земельні ділянки та виробничі обʼєкти за запитом інвестора, вести комунікацію з місцевим бізнесом (у контексті пошуку партнерів та розширення діяльності),  здійснювати супровід інвестора на місцях (у тому числі візитів інвестора) та обмінюватися з нами інформацією щодо актуальних можливостей регіону.

Учасники вебінару також ознайомились з аналітичною інформацією, необхідною для роботи із залучення інвестицій, наявними інвестиційними стимулами, умовами співпраці з чинними та потенційними інвесторами, а також практичними результати роботи UkraineInvest під час повномасштабної військової агресії проти України. 

Присутнім пояснили, як відбувається вибір регіону інвестором. 
Відтак, серед передумов залучення озвучили розуміння переваг регіону, наявність даних по регіону та готовність забезпечити супровід.

Розуміння переваг регіону включає:
– доступ до об’єктів суміжної інфраструктури,
– наявність земельних ділянок, 
– наявність необхідної інженерної інфраструктури, 
– наявність робочої сили, 
– наявність секторальної спеціалізації, 
– наявність потенційних бізнес-партнерів у регіоні, 
– можливість отримати англомовну консультацію від органів влади.

У свою чергу, наявність даних по регіону передбачає перелік вільних земельних ділянок промислового призначення, або іншого призначення (якщо таке призначення може бути оперативно змінене на промислове); інформацію щодо діючих компаній у регіоні, які можуть виступати в якості партнерів або постачальників для потенційних інвесторів; інформацію щодо інституцій, які можуть бути корисними для інвестора на різних етапах реалізації проєкту (наприклад, консалтингові, юридичні, рекрутингові компанії, інституції підтримки підприємництва, бізнес асоціації тощо); інформацію з прикладами компаній з іноземними інвестиціями, які вже здійснюють свою підприємницьку діяльність у регіоні.

Вебінар провели керівник напрямку з правових питань та регуляторної політики UkraineInvest Стефан Христенко та керівник напрямку залучення та супроводження інвестицій Максим Бондаренко.



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.