Австрійські інвестиції в Україну станом на початок 2023 року склали 1,62 млрд євро



Австрійські інвестиції в Україну станом на початок 2023 року склали 1,62 млрд євро. Це доводить, що всі наші спільні зусилля – уряду, українського та австрійського бізнесу – приносять свої плоди. 

Про це CEO UkraineInvest сказав виступаючи на Міжнародній конференції приватних інвесторів у Відні (Австрія). 

“В Україну можна і потрібно інвестувати. UkraineInvest зараз розробляє 32 проєкти на загальну суму близько 2,4 млрд доларів США. Це означає, що інвестиційний клімат функціонує і потребує покращення. Саме над цим працює уряд, парламент та команда президента. Нашим головним пріоритетом зараз є сприяння залученню інвестицій та підтримка інвестиційних проєктів у найбільш привабливих галузях економіки України”, – сказав Сергій Цівкач.

Виконавчий директор UkraineInvest презентував австрійській бізнес-спільноті доступні механізми страхування інвестиційних ризиків,  інвестиційні стимули та можливості та проєкти, які наразі реалізовуються міжнародними інвесторами в Україні.

Наразі в Україні працює майже 200 філій австрійських компаній. 25 з них є виробничими підприємствами, на яких працюють 20 000 українців. До найбільших австрійських інвесторів належать Raiffeisen Bank, Erste Bank, OMV Group, Strabag, Henkel, Voestalpine, Wienerberger, Lenzing, S&T Group, Borealis, Verbund та інші.


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.