Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій розпочинає співпрацю з Ukrainian Agribusiness Club


Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій розпочинає співпрацю з Ukrainian Agribusiness Club

Розвиватимемо агросектор разом!

Урядовий офіс із залучення та підтримки інвестицій розпочинає співпрацю з Ukrainian Agribusiness Club.

Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач провів зустріч з генеральним директором Українського клубу аграрного бізнесу – Романом Сластьоном.

Сторони обговорили необхідність створення більшої кількості проєктів для співпраці з іноземними інвесторами, а також потребу додаткового фінансування. Домовилися співпрацювати, щоб вирішити ці проблеми, а також згадали про важливість агропереробки та створення агропереробних виробництв в Україні.

Упродовж багатьох років Україна продукує сировину, а країни-імпортери її переробляють на товар з великою доданою вартістю. Тоді цей товар потрапляє на зовнішній ринок, а звідти — на полиці наших магазинів. Таким чином іноземний переробник отримує у 5-10 разів більший прибуток, ніж українські виробники, що виростили свою сільськогосподарську продукцію. Тому потрібно реалізувати програму глибокої переробки АПК України.

Український клуб аграрного бізнесу — це об’єднання передових агропромислових компаній України. У 2022 році УКАБ впевнено утримує статус асоціації № 1 в АПК України, об’єднуючи понад 130 знакових представників галузі — агрокомпаній та постачальників сільгоспресурсів, націлених на подальший розвиток вітчизняного агробізнесу.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .