Виконавчий директор UkraineInvest представив інвестиційні можливості української фармацевтики для польського бізнесу


Виконавчий директор UkraineInvest представив інвестиційні можливості української фармацевтики для польського бізнесу

Сергій Цівкач взяв участь у галузевих консультаціях Польської агенції інвестицій і торгівлі, присвячених медичній та фармацевтичній галузям. Захід відбувся у рамках співпраці з польським бізнесом щодо відновлення експорту та повоєнної відбудови України за підтримки посольства Республіки Польща в Україні.

Виконавчий директор UkraineInvest представив інвестиційний потенціал українського фармацевтичного ринку, дохідність діяльності на якому донедавна зростала на понад 20% щороку (дані до початку широкомасштабної збройної агресії росії проти України).

При цьому національний ринок досить рівномірно розподілений між різними учасниками; до трійки лідерів за показниками реалізації ліків входять АТ Фармак (5,25%), фармацевтична компанія «Дарниця» (4,45%) та швейцарська «Acino» (3,6%). Більшість учасників ринку – іноземні виробники – за згаданим критерієм наразі мають орієнтовно 3%-частку кожен. Особливістю ринку ліків в Україні є рівень електронних продажів, який перевищує світові показники.

Говорячи про перспективи для польських інвесторів в Україні, Сергій Цівкач представив низку інвестиційних стимулів для старту в будь-які галузі української економіки. Зокрема, Українська держава надає для інвесторів такі переваги, як 10-річне звільнення від податку на прибуток підприємств, скасування ввізного мита на обладнання, а також доступ до інфраструктурних мереж та інженерних об’єктів, зведених коштом державного бюджету. Для інвесторів, які вкладають понад 20 млн. євро, передбачене повернення до 30% їхніх капітальних вкладень.

Сергій Цівкач повідомив, що на початок року в Україні зареєстровано 61 індустріальний парк, де створено сприятливі умови для  втілення інвестиційних проектів. UkraineInvest як урядовий офіс надає для бізнесу безкоштовні консультації насамперед із питань інвестиційних стимулів, передбачених українським законодавством.


Ознайомитися з аналітичним оглядом фармацевтичної галузі України підготовленим нашою командою UkraineInvest – Ви можете нижче.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.