Україну варто розглядати як місце, де можна робити прибутковий бізнес, а не як державу, що потребує односторонньої підтримки


Українці вмотивовані працювати з іноземними компаніями, а урядовий офіс із залучення інвестицій гарантує підтримку та супровід усім підприємцям, охочим робити бізнес в Україні.

Такий меседж для потенційних інвесторів транслював виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач під час Techarenan Summit’23 у Стокгольмі.
 
“Ми вдячні усім іноземним партнерам та 50 країнам світу, котрі продовжують підтримувати Україну у ці нелегкі часи. Україна потребує інвесторів, щоб не просто відбудувати втрачене, але відновитися та трансформуватися  економічно. Після перемоги наші захисники повинні повернутися до заможного життя, в країну де не бракує робочих місць, а промисловість працює у повну силу”, – сказав Сергій Цівкач.  

Інвестиційний клімат в Україні покращується. Не зважаючи на повномасштабну війну, 80% українського бізнесу адаптується до умов, намагається залучати нові інвестиції,  відновлює ланцюги постачання.За даними UkraineInvest, прямі  інвестиції за січень- березень 2023 року перевищили півмільярда доларів США. У 2021 році сума прямих інвестицій в Україну була рекордною і  склала 7,3 млрд. долл США, тоді як аналогічний показник за 2022 рік – негативний, на рівні мінус 321 млн. долл США.
  
Techarenan – це платформа для інновацій, підприємництва та сталого розвитку, яка об’єднує підприємців, бізнес-лідерів, експертів, інвесторів та політиків. Платформа включає в себе кілька щорічних технологічних заходів, конкурс підприємництва у Північних країнах та новинний сайт.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.