Компанія «Байєр» планує інвестувати близько €35 млн в розширення виробництва насіння кукурудзи в Україні


Компанія «Байєр» планує інвестувати близько €35 млн в розширення виробництва насіння кукурудзи в Україні

Ці інвестиції включають збільшення потужностей сушіння насіння на заводі, закупівлю додаткового польового обладнання та облаштування складських приміщень.

Представники Bayer Ukraine – генеральний директор компанії Олівер Гірліхс і керівник департаменту комунікацій і зв’язків з органами влади Віталій Федьчук зустрілися з командою UkraineInvest, яка висловила готовність надавати всесторонню підтримку компанії «Байєр» у процесі реалізації проєкту.


Очікується, що будівництво третьої сушарки на заводі «Байєр» збільшить виробничі потужності компанії в Україні на 30%, а переважна більшість продукції буде експортуватися до країн Європи.

Проєкт було погоджено вже в розпал повномасштабного вторгнення російської федерації на територію України.

Завод компанії із доробки насіння кукурудзи був побудований і відкритий у селі Почуйки Житомирської області в Україні у 2018 році. Цей сучасний завод із виробництва насіння кукурудзи є одним з найбільших насіннєвих заводів в Україні та Східній Європі з інвестиціями у €200 млн та потужністю заводу понад 750 000 посівних одиниць насіння кукурудзи на рік.

Роботу заводу в Україні забезпечують понад 100 постійних і приблизно 250+ сезонних працівників. Байєр зі своїм насіннєвим заводом є одним з найбільших інвесторів в Житомирській області, його податкова частка перевищує 25% бюджету місцевої громади.

Нагадаємо, що компанія надає важливу підтримку нашій країні у двох напрямах:
✅ сільському господарстві
✅ охороні здоров’я.

Загальний обсяг благодійної допомоги від Байєр в Україні від початку війни складає понад €15 млн.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .