Інвестувати в Україну – це інвестувати в Європу


З таким меседжем CEO UkraineInvest виступив на IME 2023 у Німеччині.

Сергій Цівкач презентував інвестиційній спільноті проєкти, які реалізовуються міжнародними інвесторами в Україні, доступні інвестиційні стимули та можливості і пояснив, чому іноземним компаніям варто інвестувати в Україну вже зараз. 

“Як кандидат на членство в ЄС, Україна поступово приймає нормативно-правові акти, котрі відповідають критеріям ведення бізнесу в ЄС. Як наслідок, інвестиційний ландшафт країни розширюється, пропонуючи більше можливостей”, – підкреслив Сергій Цівкач.


До таких можливостей, на думку виконавчого директора UkraineInvest, належить виробництво водню (загальний потенціал середньорічного виробництва “зеленого” водню в Україні становить близько 505 млрд м3), продовольча безпека, військові технології (наразі існує 410 проєктів у сфері військових технологій, і попит на такі проєкти постійно зростає), можливість переміщення європейського бізнесу в Україну (ближче до кордону з ЄС), велика кількість кваліфікованої робочої сили та державні стимули.


Інвестиційні стимули: 
– до 10 років тимчасового звільнення від податку на прибуток підприємств; 

– будівництво супутньої інфраструктури, на яку поширюється державна підтримка;

– спеціальний режим оподаткування для ІТ-індустрії: 9% податку на прибуток та 5% податку на доходи фізичних осіб;

– спеціальні бюджетні субсидії та часткове відшкодування інвестиційних витрат для сільськогосподарської галузі (до 1,8 млн доларів США державної підтримки).

Виставка інвестиційного менеджменту (IME) – міжнародний захід, присвячений прямим іноземним інвестиціям. ІME об’єднує агенції сприяння інвестиціям, інвесторів і підприємців, та є однією з найефективніших у світі нетворкінг-платформ. Захід проходить за підтримки Міністерства міжнародного співробітництва Німеччини (BMZ), UNIDO ITPO, Німецької асоціації малих і середніх підприємств (BVMW), Німецького агентства економічного розвитку тощо.
Гасло цьогорічної конференції – #buildingbridges. Організатори використали його, щоб привернути увагу до необхідності інфраструктурних проєктів, особливо в Україні. 



















 















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.