Уряд України прискорив передачу держпідприємств в управління Фонду держмайна для приватизації


Уряд України прискорив передачу держпідприємств в управління Фонду держмайна для приватизації 

Постановою Кабінету Міністрів України від 07.09.2022 р. № 993 змінено порядок передачі єдиних майнових комплексів підприємств, установ, організацій, які не увійшли до переліку об’єктів, що не підлягають приватизації, та включені до списку об’єктів, які необхідно залишити в державній власності, до сфери управління Фонду держмайна.

Тепер ініціатива передачі таких об’єктів може належати не лише органам, які ними управляють, але й Кабінету Міністрів, Мінекономіки та Фонду держмайна. Відповідні проекти рішень Уряду розроблятиме Мінекономіки, в триденний термін погоджуватиме їх з Мінфіном та Держстатом і протягом семи днів передаватиме на розгляд Кабміну. Якщо орган, який управляє активом, у встановлений строк не погодить пропозиції з передачі об’єкту, вони передаватимуться Уряду без його погодження.

Сьогодні бізнес та держава зацікавлені у максимальному прискоренні приватизації. Це дозволить підприємцям стати власниками нових активів, запустити виробництва, створити робочі місця, налагодити переробку продукції, вийти на зовнішні ринки. 

В рамках нової хвилі малої приватизації, що стартувала у вересні 2022 року Україна планує знайти інвесторів для щонайменше 150-ти підприємств. Отримані кошти будуть спрямовані на потреби Збройних сил України.