Україна подала заявку на вступ до ОЕСР


Україна подала заявку на вступ до ОЕСР

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль передав Генеральному секретарю Матіасу Корману заявку на вступ України до Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР). Символічно, що це відбулось під час дискусії про практичне впровадження Плану відновлення України в межах конференції у швейцарському місті Лугано. Це свідчить про те, що Україна поділяє принципи організації та прагне стати її членом якнайшвидше.

ОЕСР – це міжурядова організація, що об’єднує 38 держав-членів, на які припадає понад 62% світового ВВП. Члени ОЕСР проголошують відданість принципам демократії та ринкової економіки. Штаб-квартира розміщена у Парижі. Організація була заснована в 1961 році для стимулювання економічного прогресу та міжнародної торгівлі. В березні Рада ОЕСР ухвалила рішення негайно призупинити участь росії та білорусі у всіх своїх органах. росія здавна прагнула увійти до цього елітного світового клубу, але через війну в Україні організація також вирішила припинити відносини з державою-агресором та завершила переговори про можливість її вступу.

Продовження підтримки міжнародних партнерів, подальша робота з відновлення України та вступ до ЄС будуть ґрунтуватися на завершенні структурних реформ в Україні. Так як ОЕСР працює в тісному партнерстві з Україною, підтримуючи її амбітну програму реформ протягом понад 30 років, членство України матиме фундаментальне значення у досягненні цілей країни.