Інституційна підтримка UkraineInvest дозволила продовжити реалізацію інвестпроєктів на Рівненщині – голова Рівненської ОДА, начальник ЦВА Віталій Коваль


Інституційна підтримка UkraineInvest дозволила продовжити реалізацію інвестпроєктів на Рівненщині – голова Рівненської ОДА, начальник ЦВА Віталій Коваль

«Основні галузі економіки регіону показали непогану динаміку, відтак, я хочу подякувати UkraineInvest, чия інституційна підтримка та особиста увага виконавчого директора Сергія Цівкача дозволили нам продовжити інвестиційні проєкти навіть у період воєнного стану», – сказав очільник регіону під час онлайн-форуму FIT for Ukraine: Construction Materials.

Він навів приклад інвестиційного проєкту датської компанії «Хйорт Кнудсен Україна». Після повномасштабного вторгнення, наприкінці лютого 2022 року компанія розпочала будівництво, а в жовтні 2022 року відкрила у регіоні меблеву фабрику, створивши 200 нових робочих місць.

Підприємство виготовляє сучасні дизайнерські меблі і повністю працює на європейський ринок. Після виходу на повну проєктну потужність компанія потребуватиме тисячу працівників.

Голова Рівненської ОДА наголосив, що в регіоні є й інші позитивні приклади роботи підприємств, які збільшують виробництво і виходять на європейські ринки.

«Захід України починає бути плацдармом для майбутнього відновлення.  Для цього потрібно буде багато будівельних матеріалів, тому закликаємо включатися в процес відбудови», – підсумував голова Рівненської ОДА.

Рівненська область, за його словами, є перспективною для інвестицій у виробництво будівельних матеріалів. Регіон  має потужну ресурсну базу та вигідне розташування для поставок продукції для західного і центрального регіонів України, а також на експорт.

Онлайн-форум FIT (Forum on Investments and Transformation) for Ukraine: Construction Materials відбувся 30 березня. Під час форуму була презентована актуальна аналітика про потреби України в галузі будівельних матеріалів. Організатор заходу – UkraineInvest.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .