Уряд фінансуватиме гранти на розвиток переробного бізнесу


Уряд фінансуватиме гранти на розвиток переробного бізнесу

Уряд фінансуватиме гранти на розвиток переробного бізнесу. 9 серпня Уряд погодив виділення 44,3 мільйона гривень з резервного фонду для фінансування відповідної програми грантів. 

Серед проєктів, у які будуть спрямовані кошти: запуск лінії з виробництва дроту, розширення виробництва дитячих іграшок, закупівля сучасного обладнання для розширення виробництва м’ясо-ковбасних виробів, придбання лінії електро-оптичного сортування для перероблення і консервування фруктів та овочів та інші.

Реалізація перших проєктів у сфері переробки дозволить забезпечити роботою 150 людей.

Незабаром перші переможці програми грантів на розвиток переробного бізнесу, які набрали найбільшу кількість балів за свої бізнес-проєкти, отримають кошти на обладнання, матеріали та сировину.

Загалом протягом року Міністерство економіки очікує створення близько 75 тисяч робочих місць та запуск нових підприємств, які створюватимуть якісну українську продукцію завдяки реалізації програми грантів для розвитку переробної промисловості. 

Від запуску програми грантів для переробних підприємств українці подали 574 заявки на участь через Портал Дія. 65% заявників планують витратити кошти на обладнання, 22% – на введення устаткування в експлуатацію, 13% – на доставку техніки.

Серед найпопулярніших напрямів, у яких підприємці реалізують свої проєкти – виробництво товарів та оптова торгівля ними – 4,5%, лісопильне та стругальне виробництво – 4,1%, переробка зернових, бобових культур і насіння олійних культур – 3,8%, виробництво м’ясних продуктів та м’яса – 3,2%

Програма надання грантів для переробних підприємств стартувала 1 липня 2022 р. Гранти до 8 млн грн передбачають придбання основних засобів виробництва, введення в експлуатацію обладнання, доставку обладнання. Подати заявку для отримання гранту можна тут