Заступник виконавчого директора UkraineInvest взяв участь у круглому столі “Безпека інвестицій в Україні”


Заступник виконавчого директора UkraineInvest взяв участь у круглому столі “Безпека інвестицій в Україні”

Заступник виконавчого директора UkraineInvest Євгеній Шакотько взяв участь у круглому столі “Безпека інвестицій в Україні”, організованому Інститутом Горшеніна.


В ході виступу Євгеній Шакотько розповів про роботу UkraineInvest, спрямовану на супровід інвесторів в Україні.


Зокрема, з січня по липень 2021 року за сприяння UkraineInvest було вирішено 35 проблемних кейсів і розблоковано інвестицій на суму понад 450 млн доларів США.


Один з таких кейсів — кейс “Словацького дому”, в якому завдяки, в тому числі, увазі з боку UkrainеInvest довелося повернути через суд словацьким інвесторам право на об’єкт їх інвестицій, в який вони вклали понад 3 млн євро.


Водночас UkraineInvest є уповноваженою Урядом установою для супроводу інвестиційних проєктів зі значними інвестиціями. Наразі в роботі 27 заявок від потенційних інвесторів на суму понад 2 млрд доларів.


«Закон, який медіа назвали «законом інвестиційних нянь», і який змінив правове інвестиційне поле в Україні, дозволив державі визначити «інвестняню» тобто інвестменеджера. Цей менеджер супроводжує проєкт на всіх етапах реалізації. Також закон закріпив можливість надавати інвестиційні стимули проєктам. А це в свою чергу робить Україну конкуренто спроможною і привабливою в плані інвестицій», – розповів Євгеній Шакотько.

Слідкуйте за новинами на Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .