Міжнародні партнери продовжують надавати потужну фінансову допомогу Україні


Міжнародні партнери продовжують надавати потужну фінансову допомогу Україні

З 27 по 30 червня, Україна отримала додаткові 2, 2 млрд дол. США від Японії, США та Великобританії. Кошти будуть до держбюджету для фінансування першочергових соціальних і гуманітарних видатків, охорону здоров’я, а також для забезпечення оплати праці працівників державних органів та бюджетних установ освітньої сфери, як на національному так і регіональному рівнях.

Україна отримала додаткових 65 млрд японських єн (приблизно 500 млн дол. США) пільгового кредиту Японського агентства міжнародного співробітництва в межах кредитної угоди на політику розвитку в сфері надзвичайного економічного відновлення. Кредит надано на пільгових умовах: термін погашення кредиту – 30 років, у тому числі, пільговий період – 10 років; процентна ставка – 1% річних.

Грант від США на 1,3 млрд дол. США надан з Цільового фонду багатьох донорів Світового банку у рамках додаткового фінансування Проекту «Підтримки державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні» між Україною та Міжнародним банком реконструкції і розвитку(МБРР) та Міжнародної асоціації розвитку(МАР).

Також Україна отримала кредит у рамках Проекту Світового банку «Підтримка державних видатків для забезпечення стійкого державного управління в Україні». Загальна сума становить 446,8 млн євро. У рамках цього фінансування гарантія Великобританії становить 424,6 млн євро.

Підтримка міжнародних партнерів пришвидшує перемогу України. В умовах війни Україні важливо отримати ці кошти у максимально короткі строки для допомоги державі на всіх фронтах, а також зберегти потенціал, дієвість і стійкість державного управління.