Kingspan планує будівництво технологічного кампусу на заході України


Kingspan планує будівництво технологічного кампусу на заході України

Kingspan планує початок інвестиційного проєкту з побудови технологічного кампусу на заході України.

Проєкт SAOIRSE вартістю 200 млн євро був анонсований Kingspan Global у червні 2022 року. Деталі інвестиційного проєкту презентував його очільник Майк Стенсон під час онлайн-форуму FIT for Ukraine: Construction Materials.

«Назва проєкту перекладається як свобода від пригноблення. Це відповідна назва для того, чим наша компанія займається в Україні. Наша ідея – реалізувати інвестиційний проєкт, співпрацюючи з UkraineInvest», – сказав він.

Майк Стенсон повідомив, що між компанією та UkraineInvest укладено меморандум з підготовки заявки щодо реалізації  інвестпроєкту із значними інвестиціями відповідно до закону “про інвест-нянь”.

За словами Майка Стенсона, Kingspan активно присутній у Східній Європі, де має 9 виробництв у Польщі, по 2 – у Словаччині та Чехії та 3 – в Угорщині.

«Ми підтримуємо наступний етап розвитку бізнесу у Східній та Центральній Європі та створюємо форпост для подальшого посилення присутності в Україні», – наголосив представник компанії.

Масштабне виробництво на Львівщині допоможе задовольнити внутрішній попит на енергоефективні будівельні матеріали в Україні, а також буде націлене на експорт продукції з високою доданою вартістю.

«Це буде нашим внеском у відбудову української економіки», – запевнив Майк Стенсон.

Повна реалізація проєкту відбудеться за 5 років. Кампус вироблятиме передові ізоляційні вироби та рішення для централізованого опалення.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .