Відновлення України представляє можливості для залучення інвестицій з Катару


Про це йшлося під час зустрічі CEO UkraineInvest з віце-президентом Катарсько-Української Ділової Ради QUBF Дар’єю Ревіною.

Сторони планують стратегічне партнерство у залученні інвестицій до проєктів відбудови України. 

Напрямки, де вбачаються можливості для залучення  фінансування з Катару у таких галузях, як: 
– логістика;
– нерухомість;
– агропромисловість; 
– енергоефективність. 

3-мільйонний Катар – близькосхідна держава з одним із найвищих у світі ВВП на душу населення. Катар спеціалізується на видобуванні та переробці нафти, а також експортує природний газ. Проте, щодо продуктів, технологій, обладнання та інших ресурсів, країна значною мірою є імпортером. Катар вже інвестував в Україну.  У 2021 році катарська державна компанія Nebras Power стала мажоритарним акціонером шести сонячних електростанцій в Україні. Також у 2021, катарська державна компанія QTerminals уклала договір концесії порту Олвія з зобовʼязанням інвестувати 3,4 млрд гривень.  

Ділова Рада QUBF  сприяє розвитку стійкого партнерства між Катаром та Україною. Вектори діяльності QUBF направлені на поширення інформації про можливості та потенціал двох країн; організацію конференцій, форумів, ділових брифінгів, економічних місій, виставок, семінарів, демо-проєктів з обміну досвідом та експертизою; сприяння у співпраці в галузі торгівлі ( імпорт – експорт) та інвестицій.



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.