Німецька бізнес-спільнота налаштована на співпрацю – жоден інвестор не вивів свій бізнес з України після початку повномасштабного вторгнення


Про це йшлося під час круглого столу, організованого Посольством Німеччини в Україні. Захід об’єднав близько 20 представників німецького бізнесу, експертів та урядовців. Учасники обговорили можливості розміщення виробництв та інвестицій, а також досвід роботи німецьких підприємств.

СЕО UkraineInvest закликав бізнес збільшувати свою присутність та інвестувати в Україну, щоб взяти участь у її відбудові. Сергій Цівкач презентував успішні інвестиційні проєкти, які вже реалізовуються міжнародними інвесторами та конкретні кейси можливої співпраці.

“ Наша держава відкрита до співпраці з усіма інвесторами, UkraineInvest гарантує підтримку та супровід підприємцям, охочим робити бізнес в Україні. Протягом 2022 року ми змогли залучити понад 500 млн доларів США інвестицій в індустріальних, промислових проєктах. Вони призведуть до того, що в Україні будуть виробляться продукти з високою доданою вартістю, буде створено тисячі робочих місць. Німеччина – двигун європейської економіки. Система гарантій німецького уряду щодо зниження ризиків для німецьких компаній, які прагнуть інвестувати в Україну, працює, UkraineInvest зараз має в розробці проєкти від великих промислових німецьких компаній на десятки мільйонів доларів США, схвалені системою, які знаходяться на останніх стадіях впровадження. Я вдячний усім компаніям, що ведуть свій бізнес в Україні сьогодні”,  – сказав Сергій Цівкач.

СЕО UkraineInvest також підкреслив, що міжнародним інвестиціям не місце в рф, оскільки країні, яка безпричинно вторглася до свого сусіда, не може довіряти жоден приватний бізнес, тому що його активи можуть бути з часом безпідставно арештовані, націоналізовані. 

Мета круглого столу  – поглибити взаємодію і кооперацію між Україною та Німеччиною та побудувати діалог про участь німецьких інвесторів у відбудові України. 

Компанії-учасниці заходу представили, зокрема, такі сектори: 

– відновлювана енергетика;
– високотехнологічні інновації; 
– консультування з контролю ризиків;
– знешкодження вибухонебезпечних предметів;
– будівництво та архітектура; 
– утилізація відходів;
– гідравлічні системи;
– виробництво шпалер.

Головними німецькими інвесторами у воєнний час є компанії Kreisel Fixit і Bayer AG.

Німецька Комісія зі страхування інвестицій за кордоном (Der Interministerielle Ausschuss), куди німецькі компанії можуть звертатися з метою страхування їхнього бізнесу від ризиків і форс -мажорів, пов’язаних із війною, отримала 50 заявок-проєктів від різних німецьких підприємств щодо інвестування в Україну. Очікується, що цього року вже будуть перші позитивні результати. 




Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.