UkraineInvest представив переваги закону про «інвест-нянь» під час круглого столу між Україною та Люксембургом


UkraineInvest представив переваги закону про «інвест-нянь» під час круглого столу між Україною та Люксембургом



22 лютого відбулося засідання круглого столу між Україною та Люксембургом щодо обговорення механізмів зниження ризиків, які нині можуть бути застосовані для початку сталого відновлення України. До заходу у онлайн режимі долучився заступник виконавчого директора UkraineInvest Євгеній Шакотько.

Серед учасників були представники Комітету з відновлення України Європейської Бізнес Асоціації, а також Prozorro Sale, Rise Ukraine, Ukraine Reconstruction Fund та Ukraine Startup Fund. 

Тема заходу була присвячена обговоренню питань інвестування в Україну під час повномасштабної війни, повоєнної відбудови нашої країни й механізмів страхування воєнних ризиків для проєктів в Україні. 

Під час свого виступу Євгеній Шакотько акцентував увагу на підтримці інвесторів в рамках закону про “інвест-нянь”. Крім цього, він наголосив на можливості для інвесторів вже зараз розпочинати свою роботу в Україні та, зокрема, допомозі, яку може надати наша команда UkraineInvest.

“UkraineInvest є ключовою державною установою, яка підтримує інвесторів у підготовці їхніх заявок, безпосередньо у проходженні процедури подання заявок і, врешті-решт, в отриманні державної підтримки”, – зазначив заступник виконавчого директора UkraineInvest.

Євгеній Шакотько розповів про функціонування в Україні індустріальних парків та про переваги стимулів від впроваджених змін у законодавстві щодо підтримки їхньої роботи. Серед них: до 10 років звільнення від податку на прибуток підприємств, звільнення від ввізного мита на нове обладнання, звільнення від податку на нерухомість для промислових цілей. До того ж серед переваг наявні фінансові стимули, такі як повна або часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами (позиками), компенсація витрат, надання коштів на безповоротній основі на підключення та приєднання до інженерно-транспортних мереж.

“Наша команда UkraineInvest надає підтримку в пошуку партнерів, локацій, налагодженні зв’язків, ефективних відносин з місцевими та центральними органами влади, а також багато інших аспектів підтримки, які ми можемо надати, відкриті для Вас, якщо Ви готові розглядати Україну як місце для інвестування.” –  сказав Євгеній Шакотько. 

Заступник виконавчого директора, у підсумку свого виступу, звернув увагу на механізми страхування воєнних ризиків для проєктів в Україні, серед яких виділив MIGA (Multilateral Investment Guarantee Agency), German Federal Ministry for Economic Affairs and Climate Action та USA International Development Finance Corporation. 

Дякуємо організаторами FUND AML та керуючому партнеру Valeriia Kotsur за співпрацю та організацію такого важливого заходу.




Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .