Відновлення української економіки відкриває нові можливості для розвитку приватного сектору. Навіть під час повномасштабної війни Україна має безліч привабливих інвестиційних можливостей


Про це СЕО UkraineInvest сказав під час конференції щодо відбудови України та інвестиційних можливостей Rebuilding Ukraine: Investment Opportunities in Business, що відбулась в Франкфурті-на-Майні.

Сергій Цівкач розповів про доступні в Україні інвестиційні стимули і механізми страхування інвестиційних ризиків, окреслив ключові сектори й галузі, що наразі пропонують найпривабливіші інвестиційні можливості та закликав бізнес-спільноту збільшити свою присутність в Україні й взяти участь у її відбудові.

Він також презентував міжнародному  бізнесу UkraineInvestGuide – посібник, що містить усі необхідні відомості для інвестора, котрий розглядає Україну як напрямок інвестування.

“Україна вже досягла значного прогресу на шляху реформ та прозорості. Найголовніше, що під час війни уряд та парламент України не припинили роботу над інвестиційними стимулами. Система інвестиційних стимулів, хоч і не єдина, але надзвичайно важлива складова національної інфраструктури для залучення та підтримки інвестицій”, – сказав Сергій Цівкач. 

Серед інвестиційних стимулів:
– повна або часткова компенсація відсоткових ставок за кредитами для облаштування індустріального парку, провадження господарської діяльності;
– до 10 років тимчасового звільнення від податку на прибуток підприємств;
– будівництво супутньої інфраструктури, на яку поширюється державна підтримка;
– компенсація за підключення до інженерних мереж
– спеціальний режим оподаткування для ІТ-індустрії: 9% податку на прибуток та 5% податку на доходи фізичних осіб;
– звільнення від ввізного мита на нове обладнання.

Мета заходу  –  започаткувати постійний діалог для відновлення країни, сприяти встановленню прямих контактів з органами державної влади, корпоративними та фінансовими установами,допомогти як досвідченим інвесторам, так і новачкам зрозуміти український ринок.

Учасникам представили інвестиційний потенціал в країні, настрої підприємців та можливості для розвитку глобального бізнесу.

Успішні підприємці та бізнес-лідери, які вже інвестували в Україну та мають власний досвід роботи з бізнес-ландшафтом країни, поділились своїми ідеями, думками та інсайтами щодо роботи в Україні. 


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.