Чим Україна цікава для інвесторів з ЄС та що можна зробити для їх залучення вже сьогодні?


Серед основних стимулів, які наразі існують в нашому правовому просторі, треба особливо відзначити Закон України  «Про державну підтримку інвестиційних проектів із значними інвестиціями в Україні». Для проектів з понад 20 млн капітальних інвестицій Україна готова надати державну підтримку у розмірі до 30% від обсягу КАПЕКСу – у формах податкових та митних пільг, оренди державних або комунальних земель без аукціону, будівництва суміжної інфраструктури (автомобільні дороги, мережі газо-, електропостачання тощо). Україна також стимулює будівництво індустріальних парків. Інвестори, що реалізують проекти в межах індустріальних парків можуть претендувати на звільнення від сплати податку на прибуток підприємств строком на 10 років.
Про це під час Reconstruction of Ukraine: Mapping Investment Opportunities with the «Ukraine Investment Map» розповів Сергій Цівкач, презентуючи європейському бізнесу інвестиційні можливості України.

Він також зазначив, що наразі в Україні немає окремого сектору економіки, який би не потребував інвестицій. Втім, за оцінкою UkraineInvest, відбудова держави створює потужні інвестиційні можливості у п’яти секторах економіки: 
– агропереробка;
– логістика;
– виробництво будівельних матеріалів;
– зелені інвестиції (проєкти, пов’язані з декарбонізацією); 
– виробництво транспорту і електротранспорту.
 
Виконавчий директор UkraineInvest закликав європейський бізнес до співпраці та реалізації спільних проєктів в контексті відбудови України та її економічної трансформації.   
Захід, організований EBA у партнерстві Representation of the State of Hessen to the EU, відбувся у Брюсселі 5 червня. Європейському бізнесу презентували інвестиційну карту та можливості, доступні для інвесторів в Україні. Успішні підприємці та бізнес-лідери, які вже інвестували в Україну та мають власний досвід роботи з бізнес-ландшафтом країни, поділилися своїми ідеями. Дискусія допомогла як досвідченим інвесторам, так і новачкам краще зрозуміти український ринок.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.