200+ млн євро для побудови кампусу будівельних технологій Kingspan на Львівщині


200+ млн євро для побудови кампусу будівельних технологій Kingspan на Львівщині

8 лютого у Львові відбулося обговорення створення кампусу будівельних технологій на Львівщині, у якому взяли участь виконавчий директор виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач, виконавчий директор інвестиційного проекту Kingspan в Україні Майк Стенсон, голова Львівської обласної державної адміністрації Максим Козицький та в.о. начальника відділу інвестиційного консультування UkraineInvest Вікторія Власенко.  

Kingspan інвестуватиме в проєкт 200+ млн євро. Кампус складатиметься із 6 виробничих зон, включаючи виробництво передових ізоляційних матеріалів та рішень для централізованого опалення. Кампус буде зосереджений на виробництві будівельної продукції з високою доданою вартістю.
 
Представники компанії вже почали шукати ділянки під кампус на Львівщині. Компанія обрала саме Львівську область через її близьке розташування до кордону.
 
Комплексний організаційно-консультативний супровід для підготовки проєкту компанії Kingspan надає команда Офісу із залучення та підтримки інвестицій UkraineInvest.
 
“Інвестиції Kingspan — дуже важливі для України в контексті економічного розвитку, а також дають потужний сигнал іншим інвесторам.” — зазначив виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.
 
Початок будівництва заплановано на 2024 рік. Коли кампус вийде на рівень повної потужності, на ньому працюватимуть від 600 до 800 працівників.
 
Окрім цього, проєктом передбачено створення “зеленого” виробництва з низьким вмістом вуглецю, що матиме позитивний вплив на довкілля.
 
“Компанія має на меті збільшити свої виробничі потужності і таким чином підтримати Україну в її відновленні з особливим акцентом на низьковуглецеве виробництво”, – зазначив Майк Стенсон, виконавчий директор інвестиційного проекту Kingspan в Україні”, — підкреслив керівник проєкту Kingspan в Україні Майк Стенсон.
 
Довідка: 
Kingspan – світовий лідер у галузі високоефективної ізоляції та огороджувальних конструкцій. Компанія була заснована в 1965 році в Ірландії. В Україну компанія прийшла у 2005 році, а у Львівську область – у 2010 році. Kingspan була однією з перших компаній, яка залишила Росію, і однією з перших оголосила про інвестиції в Україну.
 
Сьогодні Kingspan має понад 200 виробничих потужностей у більш ніж 70 країнах світу. Головний офіс міжнародної компанії Kingspan Group знаходиться в Ірландії.



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .