Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


В Міністерстві економіки України відбулися консультації з ЄС щодо інвестиційної рамкової програми (Ukraine Investment Framework) в межах Ukraine Facility.
Консультації відбулись з делегацією Європейського Союзу стосовно Складової II програми Ukraine Facility на 2024-2027 роки. Складова II передбачає створення спеціального інвестиційного механізму обсягом 8 млрд євро для зниження ризиків фінансування програм у пріоритетних секторах, завдяки чому приватні інвестори зможуть отримати фінансування інвестиційних проєктів через міжнародні фінансові інституції.
https://shorturl.at/wBHIN 

Тепличний комплекс із використанням геотермальної енергії побудують у Львівській області за 68 млн євро.
ТОВ “Тріосан Холдінг Україна”, представництво угорської компанії, що розвиває геотермальну енергетику в Європі, інвестує 68 млн євро у будівництво у Львівській області тепличного комплексу, що працюватиме з використанням геотермальної енергії.
https://shorturl.at/ryzTZ 

Велика Британія внесе 20 млн фунтів стерлінгів у створений MIGA фонд SURE для страхування інвестицій в Україну.
Рішення дає підприємствам та інвесторам фундаментальні інструменти, необхідні їм для безпосередньої участі у відбудові України після війни.
https://shorturl.at/couxT 

МВФ 11 грудня розгляне виділення Україні третього траншу за програмою EFF.
Рада директорів Міжнародного валютного фонду (МВФ) 11 грудня розгляне питання про другий перегляд програми розширеного фінансування EFF і виділення третього траншу в розмірі близько 880 млн доларів США.
https://shorturl.at/bhPR8 

Японія надасть Україні додаткову фінансову допомогу на 1 млрд доларів США.
Японія надасть Україні додаткову фінансову допомогу в розмірі 1 млрд доларів США і готова збільшити загальну суму допомоги до 4,5 млрд, повідомив президент України Володимир Зеленський.
https://shorturl.at/lzDJ2 



Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.