Виконавчий директор UkraineInvest взяв участь у Bpifrance inno génération у Парижі


Виконавчий директор UkraineInvest взяв участь у Bpifrance inno génération у Парижі

Україна та Франція мають значний потенціал для посилення інвестиційного партнерства та збільшення товарообігу між країнами, зокрема, у сфері сільського господарства.


Сьогодні в Парижі відбувся один із найбільших Міжнародних форумів Європи Bpifrance inno génération (BIG). Виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач взяв участь у дискусії «Україна – житниця Європи: можливості ринку агросектору для французьких компаній» разом з Домініком Сігро, керівником відділу міжнародного бюро Центральної та Східної Європи Crédit Agricole Group.


Під час виступу Сергій Цівкач наголосив, що Україна залишається ключовим гравцем на міжнародному ринку зерна, забезпечуючи понад 150 мільйонів людей продуктами харчування у всьому світі.
«Україна є одним із провідних експортерів зерна та олійних культур, а проведення реформ та європейська інтеграція стимулюють зростання українського експорту. Протягом 2016-2021 років ринок сільськогосподарської техніки в Україні зріс втричі. Водночас зростає потреба у технічному переоснащенні та модернізації парку сільськогосподарських товаровиробників та зрошенні. Ці сфери можуть стати одними із найбільш перспективних для подальшого розвитку інвестиційної співпраці з французькими інвесторами», – зазначив Сергій Цівкач.


Під час дискусії були презентовані основні переваги інвестування в Україну, серед яких виділили поступове відкриття ринку землі, реформу індустріальних парків та програму перетворення України на виробничий хаб Європи “Make in UA”.


Зараз в Україні вже успішно працює понад 180 французьких компаній, а Франція входить до ТОП-10 країн-інвесторів в українську економіку.

Cлідкуйте за новинами у Facebook, Twitter, LinkedIn, або YouTube .