UkraineInvest сприяє розвитку інвестицій соціального впливу (т. зв. «impact investment») Україні


UkraineInvest сприяє розвитку інвестицій соціального впливу (т. зв. «impact investment») Україні

6 червня 2022 року UkraineInvest та Magellan Investment Holdings Limited уклали Меморандум про взаєморозуміння щодо створення нового механізму інвестування для сприяння “impact investment” у стратегічні сектори в Україні.

Magellan Investment Holdings — американська холдингова компанія з диверсифікованими інвестиціями та операціями в США, Європі, на Близькому Сході та в Азії.

Меморандум у Києві уклали виконуючий обов’язки виконавчого директора UkraineInvest Євгеній Шакотько та генеральний директор Magellan Рон Вахід.


Згідно з умовами Меморандуму про взаєморозуміння, Magellan створити в США інвестиційний SPV, з метою подальшого інвестування у проекти з високим рівнем соціальної значущості, включно з МСП, які потребують інвестицій.

UkraineInvest підтримуватиме ефективну реалізацію ініціатив Magellan шляхом координації з відповідними центральними та місцевими органами влади. UkraineInvest допоможе забезпечити позитивний вплив вхідного капіталу на локальні громади в Україні в найкоротші строки.


Магеллан планують залучити мінімум 500 мільйонів доларів США.
UkraineInvest сподівається на плідну співпрацю з Magellan Investment Holdings.