Україна й Австрія домовились про економічну співпрацю


Україна й Австрія домовились про економічну співпрацю 

4 вересня Представники Міністерства економіки України та Федерального міністерства праці та економіки Австрії підписали Рамкову угоду міжурядову угоду про економічне співробітництво та розвитку проектів. Австрія є надійним партнером України і з початку повномасштабного вторгнення рф надає Україні фінансову і гуманітарну допомогу.
 
Угода передбачає:
•  використання економічного потенціалу для зміцнення двосторонніх економічних відносин; 
•  сприяння розвитку сучасної соціальної та навчальної інфраструктури, зокрема розвитку мережі сучасних медичних та професійно-технічних навчальних закладів; 
•  сприяння розвитку ринку страхової медицини в Україні;
•  активізацію двосторонніх економічних відносин, у сфері інвестицій, інновацій та реалізації економічних проектів, особливо в галузі медичних технологій та медичних закладів.


Очікується, що підписана угода дозволить започаткувати низку важливих проектів в Україні, зокрема, в сфері охорони здоров’я. Серед першочергових – будівництво та оснащення Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” і сучасної університетської клініки у Києві, а також створення Національного реабілітаційного центру у Львові. Вартість цих проектів – понад  € 500 млн.


Для реалізації зазначених соціально значущих проектів буде залучене пов’язане пільгове довгострокове фінансування під гарантії європейських експортних кредитних агенцій. Очікується, що ефективна ставка залучення коштів не перевищить 3% річних, а термін запозичення складатиме до 14 років.