Перші 17 українських стартапів отримали до $100 тисяч підтримки від Google


Перші 17 українських стартапів отримали до $100 тисяч підтримки від Google

Фонд підтримки українських стартапів від корпорації Google – Google for Startups Ukraine Support Fund – оголосив перших одержувачів грантів, серед яких: Almexoft, CareTech Human, Discoperi, Dots Platform, Elai.io, Effy.ai, Handy.ai, Lab24, Mindly, PRAVOSUD, pleso therapy, Private Tech Network, Releaf Paper, Respeecher, Skyworker, VanOnGo and ZooZy.

Кожен з них отримав грант у розмірі до 100 000 доларів. Для допомоги українським підприємцям підтримувати та розвивати свій бізнес, а також для побудови фундаменту післявоєнного відновлення економіки, у березні Google оголосив про створення Фонду підтримки українських стартапів від корпорації Google в розмірі 5 мільйонів доларів для виділення протягом 2022 року грошових грантів без участі в капіталі.

Cтартапи відбираються на основі критеріїв та оцінки співбесіди. Окрім отримання до 100 000 доларів у вигляді акціонерного фінансування, всі відібрані стартапи, які розташовані в Україні, отримають також програму менторської підтримки від Google, підтримку продуктів та кредити від Google Cloud. І хоча деякі стартапи можуть не відповідати умовам Фонду, Google продовжує пропонувати інші форми підтримки в рамках Фонду.