Українські стартапи: залучення інвестицій та реалізація проєктів


Українські стартапи: залучення інвестицій та реалізація проєктів

Наша країна є провідним центром розвитку IT індустрії. Українські стартапи активно продовжують заявляти про себе на міжнародному ринку, займаючи лідерські позиції.  
 
Ділимося новинами про 5 українських стартапів, які залучили інвестиції та втілюють свої проєкти в реальність: 
 
1. Український Deus Robotics залучив $1,5 млн від фонду SMRK. Стартап займається роботизацією складів. Deus Robotics успішно виконав один зі своїх найбільших пілотних проєктів: поставив понад 40 роботів для сортування посилок компанії «Нова пошта», що своєю чергою підвищило швидкість обробки посилок на 200%, порівняно зі складами, де з посилками працюють люди. 
 
2. Sigma Software проінвестував у платформу для криптоплатежів GeekPay. Sigma Software Labs проєкт шведсько-української ІТ-компанії. На сьогодні, рішенням GeekPay вже користуються 5 компаній, із ще 40 тривають перемовини. 
 
3. Український ШІ-стартап Harmix залучив $500 000 від канадських інвесторів. Harmix  — сервіс на основі AI, який автоматично вибирає правильну музику для відео (алгоритм аналізує об’єкти, настрій, активність і динаміку ролика).  
 
4. Web3-стартап CUB3 залучив $6,5 млн. CUB3 — це платформа лояльності для спільнот, які винагороджують активних учасників. Компанія оголосила про залучення інвестицій у раунді серії А на суму $6,5 млн, який очолили американський BITKRAFT Ventures та британський Fabric Ventures.
 
5. Український криптостартап Kolibrio залучив $2 млн, щоб побудувати web3-сервіс. Команда нині працює над автоматизованою системою онлайн-аукціонів, яка може монетизувати процес розміщення замовлень на покупку-продаж криптовалюти (on-chain order flow auction system або ж OFA). Це можна порівняти із механізмом Payment-for-order-flow (PFOF) з традиційних фінансових ринків, коли брокер віддає замовлення маркет-мейкеру для виконання запиту клієнта.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .