UkraineInvest дбає про те, щоб відбудова України починалася із залучення приватних інвестицій


Під час ІІІ Форуму з відновлення Житомирщини в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко поінформував міжнародних партнерів, чому варто інвестувати в Україну, про секторальні інвестиційні можливості, інвестиційні стимули, презентував кейси інвестицій у нові проєкти та очікування щодо інвестиційної ситуації на 2024 рік.

Серед  головних переваг України він назвав:
– інвестиційні можливості пов’язані з відбудовою; 
– доступ до регіональних споживчих ринків;
– географічне положення;
– кваліфіковану та конкурентоспроможну робочу силу;
– значну сировинну базу;
– цифровізацію;
– інвестиційні стимули;
– страхування інвестицій.

Захід відбувся у рамках запланованого візиту Міністра закордонних справ Португалії Жуау Кравіньо в Україну. Участь у ньому також взяли Олександр Корнієнко – Перший заступник Голови Верховної Ради України, Сігне Рійсало – Міністр соціальної політики Естонії, Володимир Кузьо – заступник Міністра економіки України та інші українські та міжнародні високопосадовці.

«Ключовими секторами для приватних інвесторів в Україні можуть бути енергетика, сільськогосподарське виробництво та переробна промисловість, оборона, мінеральні ресурси, зелена металургія, транспорт та логістика, охорона здоров’я, ІТ та інші. Також Уряд України працює над прискоренням розмінування територій, відновлення енергетичної та житлової інфраструктури, і, звичайно, впровадженням ефективних механізмів страхування воєнних ризиків для створення сприятливого бізнес-клімату в країні», – зазначив Володимир Кузьо.

Учасники зосередилися на зміцненні існуючих зв’язків та створенні нових партнерств для сприяння відновленню та розвитку Житомирщини. 

Організатори: Міністерство закордонних справ України, Комітет ВР з питань зовнішньої політики та міжпарламентського співробітництва, BGV, Посольство Португалії в Україні, Посольство Естонії в Україні.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.