Утворення сприятливого інвестиційного клімату і довіри до державних інституцій – необхідні умови для швидкого післявоєнного відновлення


Про це йшлося під час робочої зустрічі керівництва UkraineInvest із заступником генерального прокурора Дмитром Вербицьким.

Мета – формування подушки безпеки і захисту інвестора під час входження з інвестицією і аж до завершення реалізації інвестиційного проєкту. 

За минулий рік до UkraineInvest надійшло понад 10 звернень інвесторів із проханням сприяти у вирішенні проблемних питань, повʼязаних з діями правоохоронних органів. 

“Ми прагнемо, аби інвестор відчував захищеність і знав, що при зверненні в UkraineInvest він оперативно вирішить усі проблемні питання. Захист інвестицій – це захист інтересів суспільства і держави. Такий підхід дасть змогу забезпечити нашій країні інвестиційну привабливість”, – зазначив в.о. виконавчого директора UkraineInvest Олександр Мельниченко.

Виконання завдань із захисту інвестицій в Офісі Генерального прокурора покладено на окремий структурний підрозділ – департамент кримінальної політики та захисту інвестицій, до якого підприємцям слід звертатися у випадку наявності скарг на роботу правоохоронних органів.

“Ми ретельно перевіряємо роботу правоохоронців, щоб не допускати зловживань та тиску правоохоронців на бізнес, постійно вдосконалюючи свої підходи, розвиваємо нові напрями роботи, спеціалізацію прокурорів, щоб змінюватися заради високих результатів”, – підкреслив заступник генерального прокурора Дмитро Вербицький.

Cторони обговорили бачення ефективної співпраці та координації зусиль у вирішенні проблемних питань, з якими стикаються інвестори, окреслили необхідні спільні кроки та домовились активно співпрацювати з метою недопущення будь-яких проявів неправомірного тиску на чесний бізнес.

“Бізнесу часто необхідно доносити інформацію, він не завжди обізнаний із правовими інструментами. Саме тому UkraineInvest планує долучати представників прокуратури до участі у міжнародних заходах”, – зазначив начальник Управління міжнародних відносин і комунікацій UkraineInvest Назарій Волянський.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.