Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Кабінет Міністрів України спростив імпорт обладнання для нових проєктів в рамках закону про “інвестнянь”.
Зокрема, оновлено Порядок ввезення на митну територію України та цільового використання нового устаткування (обладнання) і комплектуючих виробів до нього, що ввозяться інвестором із значними інвестиціями для власного використання при реалізації спеціального інвестиційного договору. 
https://shorturl.at/fuIJV 

Україна напрацювала інфраструктуру страхування воєнних ризиків. 
Зокрема, понад 14 національних Експортно-кредитних агентств (ЕКА) інших держав відкрили ліміти на середньострокове страхування операцій та інвестицій в Україну та почали страхувати ризики приватних інвестицій своїх компаній. Загальний ліміт перевищує 1 млрд євро, і це перший крок до залучення закордонних приватних інвесторів країн-партнерів.
https://shorturl.at/sGJS7 

«Епіцентр» почав будувати завод з виробництва добрив у Вінницькій області.
«Епіцентр» розвиває аграрний напрямок бізнесу з 2016 року. Аграрні активи ГК «Епіцентр К» об’єднані під брендом «Епіцентр Агро». Компанія обробляє 167 000 га землі у шести областях України. Загальна сума інвестицій «Епіцентр К» у розвиток аграрного напряму протягом 2016-2021 років складала близько 10 млрд грн. https://shorturl.at/lCVZ5 

З початку повномасштабного вторгнення Європейський Інвестиційний Банк надав Україні фіндопомоги на суму 1,7 млрд євро.
Для першочергового подолання наслідків бойових дій наприкінці минулого року частину кредитних коштів ЄІБ було перенаправлено на підтримку фінансування першочергових видатків Державного бюджету України. Їх спрямували на підготовку об’єктів ЖКГ до опалювального сезону, відновлення та модернізацію постраждалих унаслідок бойових дій об’єктів інфраструктури.
https://shorturl.at/oIN26 

ОТП Банк пропонує клієнтам МСБ інвестиційні кредити з можливістю відшкодування до 20% отриманих коштів.
Фінансування надається у межах програми підвищення конкурентоспроможності МСБ у країнах східного партнерства ЄБРР.
https://shorturl.at/pwM29 








Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.