Європейська підтримка вкрай необхідна для досягнення довгострокових цілей розвитку, що може бути активізоване за рахунок збільшення інвестиційної співпраці


Про це СЕО UkraineInvest сказав під час зустрічі з делегацією ЄС.

“Європейське партнерство є для нас одним із пріоритетних, і ми спостерігаємо значний інтерес з боку інвесторів країн ЄС, які планують відкривати та розширювати свій бізнес в Україні. Для цього наша країна запроваджує інвестиційні стимули і практичну підтримку.

Ми розбудовуємо ефективне економічне партнерство з ЄС, орієнтоване результат. UkraineInvest щомісяця отримує три-чотири запити від міжнародних корпорацій та інвестиційних фірм, особливо у сфері виробництва, порівняно з двома-трьома кожні шість місяців до війни. Ми супроводжуємо близько 500 млн доларів США капіталу, які були інвестовані з лютого 2022 року, що становить майже 30% від 1,7 млрд доларів США загальних інвестицій, здійснених з 2020 року. Ми розраховуємо, що після вступу України до ЄС  кількість інвесторів збільшиться”, – підкреслив Сергій Цівкач.

Сторони обговорили 
– пошук потенційних проєктів та просування доступного фінансування;
– бачення відновлення, реконструкції, модернізації України та спроможності освоювати змішане та донорське фінансування на ці цілі;
– залучення інноваційних фінансових інструментів для відновлення 
шляхи надання послідовної дорожньої карти для реформ та інвестицій України підвищення її потенціалу зростання.

Європейський Союз у 2023 році став найбільшим донором України, вже виділивши в рамках інструменту макрофінансової допомоги EUR 13,5 млрд і розраховуючи виплатити ще EUR 4,5 млрд до кінця року.






  

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.