Уряд Швеції пропонує виділити 333 млн шведських крон на спеціальні експортні кредитні гарантії для компаній, які торгують з Україною


Відповідну ініціативу шведські урядовці внесли до проєкту бюджету на 2024 рік. Документ очікує на погодження. Гарантії покриватиме Експортно-кредитне агентство Швеції. 

Для українських та шведських компаній гарантії ЕКА Швеції означають: 
– захищеність інвестицій;

– більш безпечні умови для доставки важливих товарів в Україну;

– отримання компенсації у випадку форс-мажору. 


Тобто бізнесу не доведеться одноосібно нести весь ризик в угодах з Україною, а відповідно шведські компанії більш охоче заходитимуть на український ринок.

«Усе більше ЕКА різних країн світу долучаються до страхування ризиків своїх експортерів для роботи в Україні. Те, що з наступного року від ризиків в Україні страхуватиме також Швеція – важливий сигнал. Це означає, що ринок страхування інвестицій в нашій державі, попри усі безпекові виклики, починає працювати», – повідомила Перший віцепрем’єр-міністр України – Міністр економіки України Юлія Свириденко.

Раніше Експортно-кредитні агентства Німеччини, Франції, Італії, Великої Британії, Японії підтвердили участь у страхуванні політичних ризиків для роботи своїх компаній в Україні. 

Зокрема, вони надають гарантії від таких видів ризиків:
– політичне насильство; 
– неконвертованість; 
– експропріація.

Також українських та міжнародних інвесторів готова страхувати державна польська Корпорація страхування експортних кредитів (KUKE).



































































 















Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.