Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest



Уряд погодив створення нового індустріального парку на Закарпатті, який забезпечить 745 робочих місць

На засіданні Уряду 1 серпня було прийнято рішення про включення ще одного індустріального парку – «ФРЕНДЛІ ВІНДТЕХНОЛОДЖІ» до Реєстру індустріальних (промислових) парків. Новий індустріальний парк площею 16,5 га знаходиться на території м. Перечин Ужгородського району Закарпатської області.
https://shorturl.at/hnvP2

CEMARK інвестувала 34 млн євро в будівництво цементного терміналу на Київщині

Щорічно комплекс зможе приймати, зберігати та відвантажувати автотранспортом 450 тис. тонн цементу. Передбачена також автоматизована лінія пакування та палетизації. Нове підприємство створить додаткові робочі місця в регіоні для 80 осіб. UkraineInvest супроводжує компанію з 2020 року.
https://shorturl.at/lAIKM

У межах проєкту UkraineReady4EU Project залучено ваучери на суму 3,75 млн євро для 1500 українських підприємств 

Офіс з розвитку підприємництва та експорту спільно з партнерами переміг на європейському грантовому конкурсі Business Bridge. У межах проєкту UkraineReady4EU Project залучено ваучери на суму 3,75 млн євро для 1500 українських підприємств, що постраждали від повномасштабного вторгнення росії в Україну. Проєкт розпочнеться у вересні 2023 року та триватиме до 2025 року. 
https://shorturl.at/cprwM

Донорська платформа для України підвищує довіру інвесторів – президент EESC

Створення в Україні Донорської координаційної платформи, до якої залучені ключові євроінституції, підвищує довіру інвесторів та сприяє притоку в Україну інвестицій для відновлення країни, що особливо важливо на тлі воєнних загроз. Про це заявив президент Європейського соціально-економічного комітету (EESC) Олівер Ропке. 
https://shorturl.at/rHIL0

До 150 тисяч доларів США на розвиток: USAID виділить новий пакет грантів для українського бізнесу

Малі та середні переробні підприємства зможуть отримати гранти до 150 тисяч доларів США  на розвиток у рамках програми Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) “Конкурентоспроможна економіка України”. Загалом буде надано 25 грантів обсягом від 75 до 150 тисяч доларів США. Гранти підтримуватимуть малі та середні підприємства у діяльності, яка сприяє:
– імпортозаміщенню російської та білоруської продукції;
– виробництву інноваційних продуктів;
– модернізації виробництва, скороченню ручної людської праці у поєднанні зі створенням більш висококваліфікованих робочих місць тощо.

Прийом заявок триватиме до 15 грудня 2023 року (включно).
https://shorturl.at/ehloS

Програма EU4Business оголошує конкурс великих грантів по 25 тисяч євро для 30 українських малих і середніх підприємств на розвиток власної справи 

Загальний бюджет грантів складе 750 тисяч євро.
Подати заявку на грант можуть українські компанії (ТОВ), які:
– створюють продукти та послуги з інноваційною складовою та/або 
– мають фокус на розширення, експорт.
https://shorturl.at/lpHW9


 








Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.