Сергій Цівкач виступив на українсько-словацькому бізнес-форумі “Відновлення України”


Попри повномасштабну військову агресію в Україні продовжують діяти інвестиційні стимули. Серед них, зокрема, підтримка інвестиційних проєктів, відповідно до закону про значні інвестиції. 

Якщо компанія інвестує понад 20 млн євро, то може отримувати підтримку обсягом до 30% від CAPEX такої інвестиції у передбачених законом про значні інвестиції формах державної підтримки (тимчасове звільнення від оподаткування податку на прибуток підприємств, ставки ввізного мита та “імпортного” ПДВ тощо). Станом на сьогодні Верховною Радою України було прийнято за основу законопроєкт №8138, яким пропонується, серед іншого, знизити поріг інвестицій у відповідності до цього закону до 12 млн євро. Це відкриє більше можливостей для європейських компаній в секторі МСБ.

Спектр застосування таких проєктів широкий ー переробна промисловість, логістика, поштова та кур’єрська діяльність, складське господарство, добувна промисловість, туризм та курортно-рекреаційна сфера, а також інші сфери, які можуть бути реалізованими в Україні. 

Про це виконавчий директор UkraineInvest сказав, виступаючи на Українсько-словацькому бізнес-форумі “Відновлення України”.
Він подякував колегам з уряду Словаччини за постійну підтримку та зацікавленість у відбудові України.  

“Ми відкриті до співпраці, тільки станом на сьогодні UkraineInvest має в розробці проєкти на суму понад 2 млрд доларів США. Закликаю бізнес-спільноту Словаччини звертатись, ми допоможемо в пошуку бізнес-партнерів та фінансування”, ー сказав Сергій Цівкач. 

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.