Приватні інвестори матимуть значну роль у фінансуванні післявоєнної відбудови України – Сергій Цівкач для The Guardian


Приватні інвестори матимуть значну роль у фінансуванні післявоєнної відбудови України – Сергій Цівкач для The Guardian

Про те, що приватні іноземні інвестиції зіграють значну роль у фінансуванні післявоєнної відбудови України, розповів у коментарі для The Guardian виконавчий директор UkraineInvest Сергій Цівкач.

При цьому, власне процес відновлення та відбудови має серйозно трансформувати українську економіку.

«Країна-експортер сировини має перетворитися на процвітаючу європейську країну з розвиненою промисловістю», – цитує видання фрагмент інтерв’ю Сергія Цівкача для статті про виклики відбудови України внаслідок повномасштабної збройної агресії.

Наразі UkraineInvest опрацьовує численні запити від іноземних компаній, які виявляють інтерес до інвестування в Україну, а ще кілька десятків проєктів перебувають на стадії реалізації. 7 нових інвестиційних проєктів на 1,3 млрд доларів були залучені після початку повномасштабної агресії. Втім, обережність з боку деяких інвесторів ще залишається, що підтверджується коментарями виконавчого директора UkraineInvest.

Матеріал The Guardian присвячений аналізу збитків України внаслідок повномасштабної збройної агресії, потреб на відновлення стратегічних галузей економіки та ключової інфраструктури, а також способів залучення та джерел фінансування цих витрат. За словами одного із експертів, наразі ідеться про суму в 4-5 разів більшу за План Маршалла для відбудови 16 країн Європи після Другої  Світової війни.

Повна версія статті “Rebuilding is part of our resistance”: how Ukraine is bringing Bucha back to life” доступна за посиланням: https://www.theguardian.com/world/2023/apr/01/ukraine-rebuild-bucha-prompts-corruption-reconstruction.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .