Позитивні новини для виробників електро- та екотранспорту та інвесторів!


Позитивні новини для виробників електро- та екотранспорту та інвесторів!

Позитивні новини для виробників електро- та екотранспорту та інвесторів! Уряд запровадив додаткові інвестиційні стимули для розвитку цієї пріоритетної галузі української економіки!

Відтепер, підприємства мають можливість отримувати звільнення від ввізного мита та податку на додану вартість (до 2031 року) на товари, які вони імпортують для власного виробництва:
– електричного транспорту
– транспорту з ДВЗ на метані та біогазі
– несамохідних трамвайних вагонів та вагонів метро

Процедура, строки і документи, необхідні для отримання таких звільнень, викладені у затвердженому Кабінетом Міністрів України Порядку ввезення на митну територію України та цільового використання деяких товарів підприємствами, які мають, створюють або модернізують виробничі потужності для промислового виробництва транспортних засобів.

UkraineInvest нагадує, починаючи з 2021 року в Україні також запроваджено тимчасове звільнення від податку на прибуток підприємств для юридичних осіб, що провадять виключно господарську діяльність з виробництва:
– електричного транспорту
– електричних двигунів літій-іонних (літій-полімерних батарей) акумуляторів
– зарядних пристроїв для електротранспорту
– транспорту з ДВЗ на метані та газу
– самохідних та несамохідних трамвайних вагонів та вагонів метро.

Команда UkraineInvest переконана, що запроваджені на сьогодні стимули сприятимуть залученню прямих іноземних інвестицій у розвиток виробництва електро- та екотранспорту, зарядних пристроїв, відповідних комплектуючих виробів в Україні.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .