Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Європейська Рада підтримала фінансування для України обсягом 50 млрд євро, відкривши шлях до подальшого затвердження Ukraine Facility.
Україна очікує отримати перший транш у 4,5 млрд євро з 50 млрд допомоги від ЄС у березні. Зараз уряд працює над угодою про перехідне фінансування спільно з європейськими партнерами.
http://surl.li/qbepr 

Україна отримала 390 млн доларів США від Японії в рамках проєктів Світового банку INSPIRE і ARISE.
Залучені кошти будуть спрямовані для відшкодування видатків держбюджету України на пріоритетні потреби, зокрема, у сфері відновлення та соціальної допомоги.
http://surl.li/qadfa 

Турецький бізнес інвестує в Україну не чекаючи завершення війни – маркетплейс Trendyol Group готується вийти на український ринок.
Така співпраця має стати взаємовигідною, як для турецького аналогу Amazon, який отримає можливість реалізовувати товари в Україні, так і для українських виробників, які зможуть скористатися можливостями популярного маркетплейсу та продавати свої товари на експорт в інші країни.
http://surl.li/qbezs 

У 2024 році на підтримку українського бізнесу заклали понад 40 млрд грн.
Кроки, які робить Уряд для підтримки малого і середнього бізнесу, знайшли чітке відображення у програмах підтримки та інших проектах Мінекономіки, таких як доступне кредитування «5-7-9», грантова програма єРобота, розвиток виробництв, стимулювання будівельної галузі через програму єОселя, залучення інвестицій у реальний сектор, підтримка несировинного експорту, страхування суден, розмінування портів та інші.
http://surl.li/pubmf 

Hyundai продав два заводи в росії та остаточно вийшов з ринку країни-агресора.
Офіційно сума продажу заводу не вказується. За даними південнокорейських ЗМІ, керівництво Hyundai Motor продало завод росіянам за символічну суму орієнтовно 10 000 рублів.
http://surl.li/qbfal 

У Стамбулі створено українсько-турецьку групу з відбудови.
На форумі з відновлення України в Стамбулі створено спільну робочу українсько-турецьку групу з відбудови (Ukrainian-Turkish Reconstruction Task Force), яка зосередиться на реалізації проєктів у сфері дорожньої інфраструктури, водного транспорту та авіації.
http://surl.li/qbfar 

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.