Удосконалення конкурентної політики – одна з основних умов здійснення інвестицій в Україну. Конкуренційна реформа важлива в контексті майбутнього вступу України до ЄС



Про це голова Антимонопольного комітету України  сказав під час виступу на Investors Annual Meeting – інвестиційному форумі, організованому UkraineInvest у партнерстві з ТПП України за підтримки OKKO та Onur Group.

Павло Кириленко презентував конкуренційну реформу, як один із ключових елементів залучення прямих іноземних інвестицій.

“Україна стала трендом. Цим слід скористатися і створити умови для приходу стратегічних інвесторів – великих міжнародних компаній. Незважаючи на війну, Україна докладає зусиль для виконання зобов’язань перед світовою спільнотою щодо впровадження реформи конкурентного законодавства”, – сказав Павло Кириленко.

За словами Павла Кириленка, післявоєнна економічна стратегія України має включати, зокрема, синхронізацію українських ринків з ринками Європейського Союзу, запровадження стимулів для інвесторів та забезпечення рівних умов у доступі бізнесу до фінансів. 

“Необхідно знайти баланс між швидким відновленням країни й нашої економіки та забезпеченням рівних умов «гри» для усіх суб’єктів. АМКУ зробить свій внесок у створення правової бази з рівними правилами для українських та іноземних інвесторів. Ніхто не зможе скористатися обставинами післявоєнної реконструкції, щоб створити монополію чи порушити правила конкуренції. АМКУ братиме активну участь у процесі моніторингу, розподілу та ефективного використання коштів, що  надходять в Україну від міжнародних донорів”, – підкреслив голова Антимонопольного комітету України.  

Мета заходу – покращення діалогу між бізнесом та урядом,  організація аналітичних обговорень щодо впровадження промислових інвестиційних проєктів, презентація звіту про перспективи та механізми створення нових інвестиційних фондів та нагородження інвесторів, котрі розпочали та реалізують проєкти після 24 лютого 2022 року.

Учасники обговорили потреби бізнесу й держави в частині промислового, енергоефективного обладнання та матеріалів, економічну трансформацію та фактори інвестиційної привабливості України.





  

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.