Україна багата на перспективні активи, котрі є цікавими для іноземних інвесторів. Реалізувати їх можна не лише проєктами державно-приватного партнерства, а й приватизацією


Про це голова Фонду державного майна України сказав під час виступу на Investors Annual Meeting – інвестиційному форумі, організованому UkraineInvest у партнерстві з ТПП України за підтримки OKKO та Onur Group.

Віталій Коваль розповів про залучення прямих іноземних інвестицій шляхом приватизації.

“Наразі у Фонді держмайна є 1,5 млн обʼєктів. Наша основна мета – зробити процес приватизації швидким та невідворотнім. Фонд готовий до співпраці з іноземними інвесторами, адже успішні кейси приватизації привернуть увагу до економіки України. Найближчим часом плануємо виставити на ринок об’єкти великої приватизації зі стартовою вартістю від 250 млн грн”, – сказав Віталій Коваль.

Він акцентував на важливості залученості бізнесу, а також наголосив, що підприємці  можуть ініціювати процеси приватизації.

Мета заходу – покращення діалогу між бізнесом та урядом,  організація аналітичних обговорень щодо впровадження промислових інвестиційних проєктів, презентація звіту про перспективи та механізми створення нових інвестиційних фондів та нагородження інвесторів, котрі розпочали та реалізують проєкти після 24 лютого 2022 року.

Учасники обговорили потреби бізнесу й держави в частині промислового, енергоефективного обладнання та матеріалів, економічну трансформацію та фактори інвестиційної привабливості України.



   




Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.