Ощадбанк розпочав прийом заявок в рамках другого етапу програми грантової підтримки від уряду Німеччини для кредитування мікро-, малого та середнього бізнесу


У другій фазі проєкту бюджет інвестицій значно збільшено, він становить 5,6 млн євро. Гранти покриватимуть до 30% вартості інвестиційного проєкту.

Пріоритетними галузями для фінансування є 
– харчова промисловість;
– текстильна промисловість;
– переробка та експорт продукції українського виробництва.

Крім цього, у фокусі програми – релоковані підприємства й бізнес на деокупованих територіях.

Компанії можуть отримати фінансування в сумі до 30 000 євро у гривневому еквіваленті.

У грантовій програмі можуть брати участь підприємства, які мають до 250 працівників і річний дохід до 10 млн євро, які не отримували міжнародної технічної допомоги з 1 лютого 2022 року та не мають заборгованості перед держбюджетом. Дуже важливою є позитивна кредитна історія.

Програма «Доступ до фінансування та підтримка стійкості ММСП в Україні – Фаза ІІ» фінансується урядом Німеччини в рамках програми міжнародного співробітництва ReACT4UA (Resilience/Recovery – Accession – Competitiveness – Trade), яка реалізується німецькою федеральною компанією Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH у співпраці з Deutsche Sparkassenstiftung für international Kooperation (DSIK) і Фондом розвитку підприємництва (ФРП).


Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.