Щотижневий дайджест новин про інвестиції та розвиток бізнесу в Україні від UkraineInvest


Єврокомісія сформувала юридичну пропозицію щодо використання заморожених активів рф на користь України.
Європейська комісія готова надати пропозиції, як можна використати заморожені російські активи в інтересах України. Про це повідомив речник Єврокомісії Крістіан Віганд. Чиновник нагадав, що це питання обговорювалось лідерами держав та урядів ЄС на останньому засіданні Європейської Ради наприкінці червня.
https://shorturl.at/dfxNU

Підприємці отримали 60 млрд грн за програмою «Доступні кредити 5-7-9%» з початку 2023 року.
За минулий тиждень 397 підприємців отримали кредити за урядовою програмою. Загалом, з початку дії програми банки видали бізнесу 70,7 тис. кредитів на суму 227 млрд грн.
Найчастіше кредитуються за програмою підприємства, що працюють у сферах:
– сільського господарства — 52%;
– торгівлі та виробництва — 25%;
– промислової переробки — 14%.
https://shorturl.at/dknsF

Чеський фонд RSJ розглядає можливість вкласти понад 12 млн євро в котельні на біомасі в Україні.
Загальна потужність котелень – 80 МВт. Кінцева мета – забезпечити безперебійне постачання тепла в українські лікарні та інші установи.
https://shorturl.at/xzBGU

Міністерство економіки України закликає бізнес на деокупованих територіях подаватися на гранти для переробних підприємств. 
Зараз бізнес має можливість отримати грант до 8 млн грн від держави за напрямом переробки та покрити 80% від вартості проєкту. Уряд сфокусував цю програму саме для деокупованих територій і тих територій, де велися бойові дії. При цьому обов’язковою умовою для отримання коштів є створення до 25 робочих місць. Подати заявку на грант можна через портал Дія
https://shorturl.at/knVZ2


В Україні запустили акселераційну програму для бізнесу на суму 4 млн грн «Власне». 
Вона передбачає освітню, менторську та фінансову підтримку. Приєднатися можуть підприємці всіх масштабів. По закінченню навчання буде обрано 30 переможців, які отримають по 100 000 грн фінансової підтримки кожен, а ще 10 учасників із найвищими балами змагатимуться за 800 000 грн.
https://shorturl.at/cijyN

ПАТ “Крюківський вагонобудівний завод” переміг в тендері Київського метрополітену.
Пропозицію вітчизняних вагонобудівників на виконання контракту «Закупівля нових метропоїздів (включно із запасними частинами та витратними матеріалами, устаткуванням та інструментами для обслуговування, ремонту і супутніх послуг) на суму 79 195 560 євро включно з ПДВ 20%»  прийнято тендерним комітетом  і погоджено з Європейським банком реконструкції та розвитку (ЄБРР). На підприємстві підкреслюють, що у тендері окрім КВБЗ брала участь чеська компанія «Skoda», проте пропозиція вітчизняного виробника була на 37% дешевше.
https://shorturl.at/lzDY3














Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube.