Сергій Цівкач виступив модератором спеціальної панелі “Інвестиції в глибоку переробку в Україні” від UkraineInvest під час GRAIN UKRAINE CONFERENCE


Сергій Цівкач виступив модератором спеціальної панелі “Інвестиції в глибоку переробку в Україні” від UkraineInvest під час GRAIN UKRAINE CONFERENCE

Чому потрібна глибока переробка агропродукції?

Україна входить до топ-10 світових експортерів агропродукції. При цьому країна десятиліттями втрачає десятки мільярдів доларів через низький ступінь переробки: 80% усього агроекспорту — сільгоспсировина. Згідно з підрахунками експертів, часткова переробка 30-50% цих обсягів може збільшити щорічний приріст валютної виручки до $30 мільярдів і додаткове зростання ВВП приблизно до 5%.

Навіть під час повномасштабного вторгнення, у 2022 році, частка агроекспорту зросла до 53%. Це означає, що ринок працює і намагається стабілізуватися. Відтак є потреба у підтримці, і уряд активно працює у цьому напрямку.

Про це під час Grain Ukraine Conference повідомив Сергій Цівкач, модеруючи панель ”Інвестиції у глибоку переробку в Україні”.

Grain Ukraine – міжнародна галузева платформа для діалогу найбільших представників агроринку, керівників українських агропродовольчих компаній, комерційних та інвестиційних банків, а також технологічних трендсеттерів в агросфері.

Учасники заходу обговорили останні тренди аграрного ринку, а також розвиток стійких бізнес-моделей і впровадження технологічних агроінновацій.

Follow us on Facebook, Twitter, LinkedIn, or YouTube .